Sociaal intranet van O&I Services

Standaard thema aanpassen

(Deze blog is onderdeel van de serie “Een proof-of-concept sociaal intranet op basis van SharePoint“.)

Om het intranet een herkenbare look-and-feel te geven kan het thema eenvoudig worden aangepast. Er zijn standaard een groot aantal thema’s beschikbaar waarbij elk thema nog een aantal kleurvarianten heeft. Om een passend thema te selecteren gaat u naar ‘Site instellingen’ van de hoofdsite. Daar kunt u kiezen voor ‘Het uiterlijk wijzigen’ en vervolgens krijgt u een overzicht van alle thema’s. Kies bijvoorbeeld voor het thema ‘Office’ en kies, op basis van de huisstijl van uw organisatie, voor een bijpassend kleurenpalet onder het kopje ‘Kleuren’. Ook kunt u een watermerk uploaden die op de achtergrond van elke pagina zichtbaar wordt. Desgewenst kunt u ook het lettertype van het intranet nog aanpassen. Klik op het knopje ‘Uitproberen’ om een voorbeeld te zien van het gekozen thema, de kleuren en het lettertype. Als u tevreden bent klikt u vervolgens op ‘Ja, zo wil ik het houden’ en anders kiest u voor ‘Nee, dit is het nog niet helemaal’.

Standaard beschikt SharePoint over een groot aantal thema's die u als basis kunt gebruiken. De gebruikte kleuren en lettertype kunt ook wijzigen samen met het logo linksboven.
Afbeelding 1 Standaard beschikt SharePoint over een groot aantal thema’s die u als basis kunt gebruiken. De gebruikte kleuren en lettertype kunt ook wijzigen samen met het logo linksboven.

Linksboven in uw intranet staat nu nog het standaard logo van SharePoint. Deze kunt u aanpassen in het logo van uw organisatie. Daarmee maakt u het intranet herkenbaar voor anderen. Het logo aanpassen kan via ‘Site instellingen’ via het tandwieltje rechtsboven. Binnen de site instellingen klikt u op ‘Titel, beschrijving en logo’ en vervolgens komt u op een pagina u o.a. de titel en het logo kunt aanpassen. Nu heeft u het thema, lettertype en logo voor de hoofdsite ingesteld. Elke site heeft standaard zijn eigen thema, lettertype en logo. Om in één keer alle gemaakt subsites te voorzien van het nieuwe thema gaat u naar de ‘Site instellingen’ van de hoofdsite. Kies bij ‘Uiterlijk’ voor ‘Hoofdpagina’. In de pagina die dan wordt geopend kunt u het kopje ‘Thema’ openklappen en ‘Alle subsites opnieuw instellen zodat het thema van deze site wordt overgenomen’ aanvinken. Klik vervolgens op ‘OK’. Nu zijn ook alle subsites aangepast.

De volgende onderwerpen worden in deze serie (ook) besproken:


 • SharePoint als sociaal intranet inzetten - O&I Services
 • Een proof-of-concept maken van een sociaal intranet op basis van SharePoint

  Benieuwd wat een intranet op basis van SharePoint voor uw organisatie kan betekenen? U kunt zelf eenvoudig een Proof-of-Concept opzetten zodat u een goede indruk krijgt van het platform en op die manier de bruikbaarheid voor uw organisatie kunt onderzoeken.

  Deze korte handleiding voor het opzetten van een intranet binnen Share- Point Online kunt u downloaden in de vorm van een PDF.

  Download


Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services