Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Registeren voor een gratis account

Registeren voor een gratis account

(Deze blog is onderdeel van de serie “Een proof-of-concept sociaal intranet op basis van SharePoint“.)

SharePoint Online is de cloud-versie van SharePoint. Deze omgeving is bij uitstek geschikt voor het opzetten van een proof-of-concept. Omdat SharePoint Online werkt op basis van het abonnementsmodel kan SharePoint ook voor een korte testperiode worden gebruikt. Microsoft wil graag dat organisaties kennismaken met SharePoint en biedt daarom een gratis testperiode aan van één maand. Deze periode is vaak voldoende om een intranet in te richten en daar met een selectief gezelschap gebruik van te maken.

U kunt eenvoudig een gratis proefabonnement aanvragen voor Office 365 inclusief SharePoint online. Kies voor de variant 'Office 365 voor Middelgrote en Grote Onderneming' anders ontbreekt SharePoint Online.
Afbeelding 1. U kunt eenvoudig een gratis proefabonnement aanvragen voor Office 365 inclusief SharePoint online. Kies voor de variant ‘Office 365 voor Middelgrote en Grote Onderneming’ anders ontbreekt SharePoint Online.

U kunt uw gratis account aanmaken via de Microsoft website. Ga hiervoor naar http://office.microsoft.com/nl-nl/business/ en kies voor ‘Office 365 voor Middelgrote en Grote Ondernemingen’, zie Afbeelding 1. Klik vervolgens op de groene knop ‘Nu proberen’. U kunt nu uzelf registreren waarbij het nodig is dat u uw (mobiele) telefoonnummer doorgeeft. Op dit nummer ontvangt u een code die u moet gebruiken om het account te valideren. Het is niet nodig om betalingsgegevens (zoals bijvoorbeeld een creditcard) in te voeren.

Na aanmelden komt u binnen op de portal van Office 365 en daarnaast heeft u via e-mail een bevestiging gekregen van het proefaccount. Het abonnement verloopt automatisch na één maand.

De volgende onderwerpen worden in deze serie (ook) besproken:


 • SharePoint als sociaal intranet inzetten - O&I Services
 • Een proof-of-concept maken van een sociaal intranet op basis van SharePoint

  Benieuwd wat een intranet op basis van SharePoint voor uw organisatie kan betekenen? U kunt zelf eenvoudig een Proof-of-Concept opzetten zodat u een goede indruk krijgt van het platform en op die manier de bruikbaarheid voor uw organisatie kunt onderzoeken.

  Deze korte handleiding voor het opzetten van een intranet binnen Share- Point Online kunt u downloaden in de vorm van een PDF.

  Download


Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services