Sociaal intranet van O&I Services

White papers

O&I Services is expert op het gebied van SharePoint 2013 en levert naast de diensten Advies, Migratie, Implementatie en Adoptie ook een verscheidenheid aan producten zoals een sociaal intranet, interne community’s en Apps.

Met onze white papers willen wij de kennisoverdracht over deze onderwerpen (verder) stimuleren. Deze white papers kunt u, na invullen van uw naam en e-mailadres, kosteloos downloaden. U kunt het materiaal binnen uw organisaties gebruiken en verder verspreiden bij uw collega’s of binnen uw eigen netwerk. Als u vragen heeft over één van de onderstaande white papers dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.


 • In 10 stappen naar een succesvol social intranet obv Office 365
 • In 10 stappen naar een succesvol social intranet obv Office 365

  In dit whitepaper bespreken we 10 stappen die u helpen een social intranet binnen Office 365 op succesvolle wijze in te richten. Deze stappen kunnen gezien worden als een richtlijn en ondersteunen bij het vormgeven van een SharePoint implementatie traject dat past binnen uw organisatie.

  Download • Winstgevend social intranet? Start bij de business case!
 • Winstgevend social intranet? Start bij de business case!

  In 2016 beschikt meer dan 50% van alle grote organisaties over een sociaal intranet. Veel organisatie hebben inmiddels een social intranet. Na verloop van tijd blijkt het echter niet winstgevend te zijn. Oorzaak: Medewerkers zijn niet betrokken bij het proces en hebben het niet geadopteerd (hier leest u onze whitepaper over adoptie) en/of is er geen gedegen business case opgesteld aan de voorkant van het proces.

  Download


 • Adoptie: Waarom de meeste social intranetten mislukken? - O&I Services
 • Adoptie: Waarom de meeste social intranetten mislukken?

  Heeft u al een social intranet of overweegt u er een aan te schaffen? Dan wilt u er hoogstwaarschijnlijk een winstgevend project van maken. Dit lukt alleen wanneer uw medewerkers het systeem “adopteren” en daarmee dus omarmen. Vanuit onze jarenlange ervaring hebben we de vijf meest voorkomende valkuilen van (gebruikers)adoptie in kaart gebracht. Doe er uw voordeel mee, maak uw social intranet succesvol en bovenal winstgevend in tijd, geld en werkplezier.

  Download


 • SharePoint als sociaal intranet inzetten - O&I Services
 • SharePoint als sociaal intranet inzetten

  Het dagelijks werk van een groot aantal medewerkers binnen een organisatie bestaat uit het zoeken, het bewerken, het opslaan en het delen van informatie oftewel: uw medewerker is een echte kenniswerker.

  Waarbij vroeger de fabrieksarbeider vooral bezig was met productie op één plek, moet de medewerker vandaag de dag vooral vaardig zijn in het werken met grote hoeveelheden informatie en is de medewerker werkzaam op verschillende locaties. Juist het goed kunnen communiceren, het handig kunnen samenwerken en het slim kunnen delen van kennis is daardoor onmisbaar.

  Download


 • SharePoint als sociaal intranet inzetten - O&I Services
 • Een proof-of-concept maken van een sociaal intranet op basis van SharePoint

  Benieuwd wat een intranet op basis van SharePoint voor uw organisatie kan betekenen? U kunt zelf eenvoudig een Proof-of-Concept opzetten zodat u een goede indruk krijgt van het platform en op die manier de bruikbaarheid voor uw organisatie kunt onderzoeken.

  Deze korte handleiding voor het opzetten van een intranet binnen SharePoint Online kunt u downloaden in de vorm van een PDF.

  Download


 • Een sociaal intranet: Standaard of maatwerk? - O&I Services
 • In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint

  Een sociaal intranet op basis van SharePoint moet goed worden voorbereid. Uiteindelijk zullen er een groot aantal zaken aangepakt moeten worden op verschillende niveaus, zoals strategisch, technisch, organisatorisch etc.

  Hiervoor zijn in totaal 10 stappen geformuleerd die belangrijk zijn bij het kiezen voor en het uitrollen van SharePoint. Deze stappen kunnen gezien worden als een richtlijn en helpen bij het vormgeven van een SharePoint implementatie traject die past binnen uw organisatie.

  Download


 • Een sociaal intranet: Standaard of maatwerk? - O&I Services
 • Slimmer (samen)werken in de zorg? Het kan nu!

  Uw (ambulante) zorgmedewerkers nog meer aan uw organisatie verbinden? Adequaat omgaan met de vele veranderingen in de zorg? Efficiënter en kostenbesparend werken?
  Naar o.a. deze vragen deed O&I Services gedegen onderzoek binnen diverse zorginstellingen. Wij gingen op zoek naar de in- en externe aanleidingen die vragen om de inzet van een sociaal intranet bij zorginstellingen.

  Kort samengevat is onze conclusie dat er veel slimmer en efficiënter gewerkt kan worden door het inzetten van een sociaal intranet. U kunt zelfs de productiviteit van uw zorginstelling met 25% verhogen.

  Download


 • Slimmer (samen)werken in de zorg: het kan nu - O&I Services
 • Een sociaal intranet: standaard of maatwerk?

  Er zijn een tal van vragen welke beantwoord dienen te worden om tot een juiste beslis-sing te komen tussen standaard- en maatwerk software. Welke trends zijn er waar te nemen op softwaregebied? Hoe verhouden deze trends zich tot maatwerk- en standaardsoftware? Welke kenmerken hebben standaard- en maatwerksoftware? Welke voor- en nadelen hebben standaard- en maatwerk software? Welke keus dient men te maken?

  Deze white paper zal op deze vragen een antwoord geven, zodat organisaties de continuïteit en innovatievermogen behouden om een interne omgeving vorm te geven welke inspeelt op de trends en ontwikkelingen van de komende jaren.

  Download


 • Engagement en het sociale intranet - O&I Services
 • Engagement en het sociale intranet

  In de wereld van business management is het een hot-topic: engagement. Met goede reden, want als klopt wat er wordt geschreven, dan is deze factor bepalend voor het succes van organisaties. Uit de statistieken blijkt echter dat maar 35% van de werknemers geëngageerd is. Meer dan een kwart (26%) van de werknemers is zelfs gedisengageerd. Volgens Nyenrode loopt Nederland door zulke ongemotiveerde werknemers jaarlijks minstens zes miljard euro mis. Achmea schat dat deze kosten zelfs tussen de 6 en 15 miljard euro liggen. Duidelijk mag zijn dat het verhogen van engagement voor organisaties topprioriteit zou moeten zijn. Het doel van deze white paper is om inzicht te verschaffen in het construct engagement en te illustreren hoe sociale intranetten organisaties hierin kunnen faciliteren. Auteur: Fedor Bakker

  Download


 • Een variatie aan medewerkers; hoe motiveert u ze - O&I Services
 • Een variatie aan medewerkers; hoe motiveert u ze?

  Deze white paper is geschreven vanuit de visie dat een sociaal intranet een effectief middel is om medewerkers te stimuleren bij het verhogen van mate van participatie en betrokkenheid. Laat het onderwerp ‘sociaal intranet’ u niet afschrikken: de tips zijn in eerste instantie bedoeld voor organisaties die langzamerhand gaan nadenken over de stap naar een sociaal intranet, maar kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor organisaties die al gebruik maken van een sociaal intranet, of organisaties die gebruik maken van een traditionele intranet. Het kader dat ontstaat is toepasbaar binnen elke organisatie.

  Download


 • Toepassingsmogelijkheden en voordelen sociaal intranet voor het HBO en WO

  De ontwikkelingen in de markt gaan snel, ook in het onderwijs. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met de snelheid van de technologische vooruitgang in de breedste zin.

  Tegelijkertijd zien we een groeiende behoefte aan meer ‘echt’ contact en betrokkenheid tussen mensen onderling. Die twee ontwikkelingen staan centraal in dit whitepaper, waarin we beide met elkaar proberen te verbinden. Allereerst gaan we in op een viertal trends die spelen binnen het onderwijs: naleving van toenemende wet- en regelgeving, de inzet van tablets, opbrengstgericht werken en met minder geld meer en beter onderwijs.

  Download


 • Het sociale intranet voor mbo en scholengemeenschappen
 • Het sociale intranet voor mbo en scholengemeenschappen

  De ontwikkelingen in de markt gaan snel, ook in het onderwijs. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met de snelheid van de technologische vooruitgang in de breedste zin.

  Tegelijkertijd zien we een groeiende behoefte aan meer ‘echt’ contact en betrokkenheid tussen mensen onderling. Die twee ontwikkelingen staan centraal in dit whitepaper, waarin we beide met elkaar proberen te verbinden. Allereerst gaan we in op een viertal trends die spelen binnen het onderwijs: aandacht voor passend onderwijs, de inzet van tablets, opbrengstgericht werken en de betrokkenheid van ouders.

  Download


‘In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint’

 • In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint
  Download deze white paper
 • ‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

  Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
  Download deze white paper

  Over O&I Services

  O&I Services is een SharePoint specialist uit het Noorden. Onze kennis en ervaring hebben wij samengevat in een sociaal intranet die wij op basis van een standaard product kunnen aanbieden. Meer over O&I Services...

  Onze producten

  De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

  Sociaal intranet
  Community software
  Office 365+
  Apps

  Onze diensten

  Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

  Adoptie
  Business Case
  Analyse & strategie
  Implementatie
  Community Management

  Onze kennis gedeeld

  O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

  White papers
  Case studies
  Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services