Sociaal intranet van O&I Services

Implementatie

SharePoint is ideaal om informatie-uitwisseling, online samenwerken en locatie-onafhankelijk werken te realiseren. O&I Services helpt u bij het implementeren van SharePoint binnen uw organistie.

Implementatie Sharepoint

Een SharePoint implementatie brengt u een stap dichter bij het creëren van een nieuwe werkplek. Samen met O&I Services kunt u een online platform creëren die elke medewerker voorziet van relevante bedrijfsinformatie.

Wat kunnen wij concreet voor u betekenen wat betreft de implementatie?

 • Inrichten van zowel de huisstijl als het intranet
 • Samenwerkingsomgeving voor projecten creëren
 • Teamsites opzetten
 • MySite portalen opzetten
 • Business Intelligence Dashboards ontwerpen

Wij beschikken over ervaren SharePoint specialisten en wij adviseren en begeleiden u graag bij het implementeren van een SharePoint (2010/2013).

Succesvol SharePoint implementeren

Wij werken vanuit een stappenplan die de implementatie van SharePoint tot een succes laat komen. Het is belangrijk dat medewerkers enthousiast worden en blijven, en daarom worden er trainingen vooraf, tijdens en na afloop van de implementatie verzorgd.

Daarnaast ondersteunen en begeleiden wij u tijdens de implementatie met behulp van onze technische SharePoint specialisten, een uitgebreide business case, het bepalen een heldere visie rondom SharePoint en door de specificaties op de juiste manier af te stemmen.


 • SharePoint als sociaal intranet inzetten - O&I Services
 • SharePoint als sociaal intranet inzetten

  Het dagelijks werk van een groot aantal medewerkers binnen een organisatie bestaat uit het zoeken, het bewerken, het opslaan en het delen van informatie oftewel: uw medewerker is een echte kenniswerker.

  Waarbij vroeger de fabrieksarbeider vooral bezig was met pro- ductie op één plek, moet de medewerker vandaag de dag vooral vaardig zijn in het werken met grote hoeveelheden informatie en is de medewerker werkzaam op verschillende locaties. Juist het goed kunnen communiceren, het handig kunnen samenwerken en het slim kunnen delen van kennis is daardoor onmisbaar.

  Download


Om uw Microsoft SharePoint omgeving te migreren naar de 2010 of 2013 versie, biedt O&I Services kennis en ervaring die ervoor zorgen dat het proces soepel en snel verloopt. Ons SharePoint migratieadvies bestaat uit technische kennis zoals servermigratie en databaseoptimalisatie. Daarnaast is de functionele kennis zoals usability en content-migratie een belangrijk onderdeel van ons migratieadvies.

SharePoint migratie

Wij kunnen u helpen om uw SharePoint omgeving te migreren van on-premise naar een cloud- of hybride-variant, afhankelijk van de wensen en eisen van uw organisatie.

De vier fasen die O&I Services hierbij hanteert zijn de adviesfase, de migratiefase, de implementatiefase en de adoptiefase. In de eerste fase (advies) worden de migratie en alle ontwerpen in kaart gebracht en er wordt een migratieplan opgesteld. In de tweede fase (migratie) wordt het migreren daadwerkelijk uitgevoerd. Vervolgens wordt in derde fase (implementatie) de omgeving beschikbaar gemaakt voor uw medewerkers en het SharePoint beheer wordt ingericht. Tenslotte gebruiken wij de laatste fase (adoptie) om de medewerkers te informeren en te motiveren om (beter) gebruik te maken van de aangeboden functies.

Voor meer informatie omtrent het migratietraject en om een vrijblijvend gesprek aan te vragen met één van onze accountmanagers, kunt u hier klikken.

‘In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint’

 • In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint
  Download deze white paper
 • ‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

  Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
  Download deze white paper

  Over O&I Services

  O&I Services is een SharePoint specialist uit het Noorden. Onze kennis en ervaring hebben wij samengevat in een sociaal intranet die wij op basis van een standaard product kunnen aanbieden. Meer over O&I Services...

  Onze producten

  De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

  Sociaal intranet
  Community software
  Office 365+
  Apps

  Onze diensten

  Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

  Adoptie
  Business Case
  Analyse & strategie
  Implementatie
  Community Management

  Onze kennis gedeeld

  O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

  White papers
  Case studies
  Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services