Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Zo voorkomt u een doolhof aan systemen in uw zorginstelling!
Social intranet Zorginstelling

Zo voorkomt u een doolhof aan systemen in uw zorginstelling!

Een probleem waar veel zorginstellingen mee te maken hebben is de grote hoeveelheid aan systemen waarin gewerkt moet worden. Zo zijn er patiëntendossiers, kwaliteitshandboeken, planningssystemen, intranet, et cetera. Dit zorgt voor onnodig vaak inloggen, veel verschillende wachtwoorden en wisselen tussen de systemen. Dat kan makkelijker en wij vertellen u graag hoe.

Single Sign-On

Om te zorgen dat medewerkers eenvoudiger in kunnen loggen, wat veel voordelen kan hebben, kunt u ervoor kiezen om een Single Sign-On-toepassing te gebruiken. Deze software, vaak ook SSO genoemd, geeft de mogelijkheid om slechts één keer in te loggen en zo automatisch toegang tot de verschillende systemen te krijgen. Op deze manier kunnen medewerkers, zowel op kantoor als in het veld, makkelijker en sneller in de systemen die ze nodig hebben, wat zorgt voor een efficiëntere manier van werken. Een sociaal intranet biedt deze mogelijkheid.

 

Wat levert het u op

Een SSO kan u een aantal voordelen opleveren, bijvoorbeeld qua kosten, beveiliging en tijd. We zetten er een aantal voor u op een rijtje.

 • Een SSO kan de beveiliging van uw systemen verbeteren. Zeker in de zorg is dit een groot voordeel, aangezien hier met veel gevoelige gegevens gewerkt wordt. Het lijkt misschien niet zo dat één keer inloggen veiliger is, maar toch is dit zo, mits er sprake is van goed beveiligde authenticatie. Dit kan door middel van bijvoorbeeld sterke wachtwoorden. Voordeel van slechts één wachtwoord is dat mensen niet meer de wachtwoorden ergens  opschrijven om ze te onthouden of dat ze kiezen voor simpele wachtwoorden, wat de beveiliging natuurlijk alleen maar doet afnemen. Daarnaast kan u bijvoorbeeld ervoor kiezen om toegang tot systemen op basis van functie te geven.
 • Met het integreren van systemen in een sociaal intranet kunnen kosten bespaard worden, zo blijkt uit onderzoek van Prescient (2009). Zo is er bijvoorbeeld minder accountmanagement nodig en nemen de helpdesk-kosten af.
 • Er kan veel tijd bespaard worden met een SSO. De productiviteit neemt toe, doordat medewerkers sneller toegang krijgen tot systemen. Uit onderzoek van Ponemon Institute onder 404 IT-professionals werkzaam voor gezondheidszorgorganisaties, blijkt dat een SSO-oplossing zorgverleners gemiddeld 9,51 minuten per dag bespaart. Voor de IT-afdeling kan een Single Sign-On ook veel tijd besparen. Het aantal wachtwoordaanvragen zal drastisch afnemen doordat medewerkers niet meer zoveel verschillende inlogs hebben, dus IT is minder tijd kwijt aan het oplossen hiervan.

Naast bovengenoemde voordelen is een groot voordeel dat het frustraties onder medewerkers zal verminderen. Het zal veel mensen irriteren dat ze verschillende wachtwoorden moeten onthouden, dat ze deze vergeten en dat ze op een dag meerdere keren voor verschillende applicaties moeten inloggen. Maak het werk van uw medewerkers eenvoudiger door een Single Sign-On.

In ons whitepaper Slimmer (samen)werken in de zorg: het kan nu! bespreken we nog meer mogelijkheden om efficiënter te werken met behulp van een social intranet.

Uw naam (verplicht)

Organisatie (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Hou mij op de hoogte van innovaties, trends en ontwikkelingen.

Labels:,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services