Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Traditioneel en sociaal gecombineerd
Traditioneel en sociaal gecombineerd

Traditioneel en sociaal gecombineerd

Mede door de opkomst van social media is er steeds meer behoefte aan snelle en dynamische communicatie. Organisaties kunnen hierop inspringen door over te stappen op een sociaal intranet of, extremer, op een social community. Wij pleiten voor een sociaal intranet, toch laten wij het ouderwetse, traditionele intranet niet links liggen. O&I Services is een combinatie van een traditioneel en sociaal intranet. ‘Waarom juist de combinatie?’ zult u denken. In deze blog zullen wij onze visie op een sociaal intranet verklaren.

Consumers, Curators en Creators

Wij hebben O&I Services, het traditionele én sociale intranet, opgezet onder andere vanuit het CCC-model. Het CCC-model van een sociaal intranet wordt hier verder uitgelegd. Het CCC-model staat voor Consumers, Curators en Creators, een indeling die toegepast wordt voor de gebruikers van social media. Als je deze indeling toepast op de verschillende intranetten, staat de 1e C voor een traditioneel intranet en de 3de C voor een sociaal intranet. Maar waar staat de 2de C voor?

Traditioneel en sociaal gecombineerd

Dit is precies de vraag die wij willen beantwoorden met het sociaal intranet O&I Services. Zoals in het CCC-model wordt uitgelegd is de stap van Consumer naar Creator te groot, hetzelfde geldt naar ons idee voor de stap van een traditioneel naar een sociaal intranet. Hier hebben wij de oplossing voor ontwikkeld, namelijk een intranet dat zowel een traditionele als een sociale insteek heeft. Door het goede van beide te combineren ontstaat er een intranet dat voor elke organisatiecultuur en -structuur geschikt is.

Visie

Dat sluit naadloos aan bij onze visie: wij faciliteren verbinding, samenwerking, kennisdeling en communicatie zodat organisatiegrenzen doorbroken worden en de communicatie naar een hoger niveau gebracht wordt. Dit doen we door een platform te creëren dat past bij de cultuur en structuur bij de organisatie. Op deze manier kunnen we zowel organisaties met een traditionele insteek als organisatie die geheel sociaal willen bedienen. Het sociaal intranet van O&I services is geheel aan te passen aan elke organisatie, dus waar wacht u nog op?

Labels:, , , ,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services