Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Responsive design: size doesn’t matter!
Responsive design: size doesn't matter!

Responsive design: size doesn’t matter!

Een van de nieuwste technologieën is het toepassen van ‘responsive design’. Grootste voordeel hiervan is dat u maar één platform nodig heeft ongeacht het medium. Zo hoeft u geen aparte desktop-versie, tablet-versie, smartphone-versie of app aan te schaffen! Benieuwd hoe het werkt? In deze blog wordt responsive design verklaard. Uitgelegd door een leek, dus zo moeilijk zal het niet zijn…

Responsive design interne website

Laptop, desktop, smartphone, tablet: tegenwoordig zijn er vele verschillende formaten waar een programmeur rekening mee moet houden. Met de snelle opkomst van het mobiele internet is het zeker een punt waar u over na moet denken tijdens aanschaf van een (interne)website. De oplossing? Responsive design! De technische aspecten van responsive design zal ik hier achterwege laten, zover reikt mijn kennis over deze techniek niet. Uiteindelijk wil iedereen toch graag zien dat het werkt, zonder te hoeven weten hoe het werkt? Ik zal hier een poging doen het idee van deze techniek uit te leggen.

Hoe werkt het?

Simpel gezegd past een website, gemaakt met responsive design, zich automatisch aan naar de resolutie van het beeldscherm dat de bezoeker gebruikt. Dit kan een desktop zijn (1920×1080), een tablet (1024×768) of een smartphone (960 x 640), de website kijkt welke resolutie gebruikt wordt en past zich hier op aan. Zo zie je: size doesn’t matter.. Ook blijft de inhoud van de website volledig functioneel en zichtbaar. Een horizontaal menu bovenin? Op een smartphone zal deze als knoppen onder elkaar vallen. Een pagina bestaande uit vier kolommen met tekst? Op een tablet zal de tekst zichtbaar zijn in twee kolommen.

Voordelen responsive design

Het grootste voordeel is, logischerwijs, dat de website zich automatisch aanpast aan de resolutie van de bezoeker maar wel optimaal wordt weergegeven. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten: geen app meer nodig voor een smartphone of een mobiele versie van uw website voor een tablet. Dit brengt meteen een ander voordeel met zich mee, namelijk dat de website centraal kan worden bijgehouden. Geen zorgen meer om verouderde informatie op een app of mobiele versie: er is maar een broncode. Wordt deze aangepast dan is dit direct zichtbaar op alle versies. Een ander voordeel is dat de tekst zich aanpast aan het scherm waardoor het altijd goed leesbaar is. De gebruiker hoeft niet meer te zoomen en ook het horizontaal scrollen is verleden tijd.

Ook het sociale intranet van O&I Services is uitgerust met deze techniek. Zo kunt u altijd en overal bij uw gegevens, ongeacht het medium waarmee u O&I Servicesbezoekt.

Responsive design; appeltje eitje toch?

Labels:,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services