Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Met minder geld, meer en beter onderwijs?

Met minder geld, meer en beter onderwijs?

De titel klinkt tegenstrijdig, maar toch heeft het hoger onderwijs hier mee te maken. De afgelopen jaren heeft het hoger onderwijs minder geld gekregen van de overheid. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

Het roer gaat om

Daarnaast gooit het kabinet het roer om in het hoger onderwijs. Studenten moeten beter en meer onderwijs krijgen en tevens moeten zij beter inzicht krijgen in wat de opleiding hen te bieden heeft. Van de HBO en WO instellingen wordt verwacht dat zij zich concentreren op datgene waar zij goed in zijn. Het kabinet streeft ernaar om het studieklimaat op instellingen sterk te verbeteren met als doel om studenten minder lang over hun studie te laten doen en om meer uit hun opleiding te halen.

Zijn de verwachtingen reëel?

De leraren staan voor grote klassen en hun werkdruk is hoog. De overheid gaat minder subsidiëren, terwijl de prestaties omhoog moeten. Er moet dus met minder geld meer gepresteerd worden. Is dit mogelijk? Het hoger onderwijs staat voor de uitdaging om de productiviteit van de docenten te verhogen. Wij van O&I Services vinden het daarom belangrijker dan ooit dat docenten beter met elkaar gaan communiceren, samenwerken en integreren. Hoe zij dit kunnen realiseren? Het sociaal intranet van O&I Services biedt wellicht een uitweg.

Het sociale intranet

In het sociaal intranet van O&I Services krijgen alle docenten een eigen profiel in een digitale omgeving. De digitale omgeving voorziet de juiste gegevens voor de juiste personen. Het intranet zorgt ervoor dat docenten op een snelle en effectieve manier met elkaar kunnen communiceren, samenwerken en kennis met elkaar kunnen delen. Hierdoor kunnen docenten effectiever met elkaar samenwerken. Daardoor wordt de productiviteit en de betrokkenheid tussen docenten verhoogd. Hierdoor ontstaat er een engagement tussen docenten. Zij raken meer met elkaar geïntegreerd en de betrokkenheid met de organisatie gaat omhoog. Dit zal de productiviteit van de docenten positief beïnvloeden.

Bron: ROA

Labels:, ,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services