Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Hoe denkt u over passend onderwijs per individu?

Hoe denkt u over passend onderwijs per individu?

Niemand is gelijk, ook scholieren en leerlingen in het onderwijs niet. Om ervoor te zorgen dat het onderwijs goed wordt afgestemd, wordt steeds meer belang gehecht aan passend onderwijs per individu. Passend onderwijs houdt in dat onderwijsinstellingen onderwijs aanbieden wat op de leerlingen is afgestemd. Leerlingen zullen daardoor beter functioneren en het beste uit zichzelf halen.

De uitdaging bij passend onderwijs is het feit dat leerlingen met meerdere docenten te maken hebben. Het ligt daarom, naar mijn mening, voor de hand dat er niet altijd één lijn wordt getrokken richting de leerlingen.
Dit betekent dat er goed gekeken moet worden naar de kwaliteit van zowel het onderwijs als de docenten. Zijn zij in staat om leerlingen passend onderwijs aan te bieden? En belangrijker, worden zij gefaciliteerd in het mogelijk maken van passend onderwijs? Onderwijsinstellingen krabben zich vaak achter de oren als het om dit vraagstuk gaat. De vraag is dan ook: hoe kan een onderwijsinstelling haar docenten faciliteren en ondersteunen bij het bieden van passend onderwijs?

Het intranet geeft antwoord. Het intranet voorziet onderwijsinstellingen van een omgeving waar de juiste informatie op de juiste manier bij de juiste personen terecht komt. Het zorgt voor engagement’ tussen de docenten en leerlingen. Hoe dan?

Het ‘engagement’ proces kent vier key woorden: communicatie, integratie, samenwerking en betrokkenheid. Communiceren, integreren en samenwerken tussen docenten is hier van essentieel belang. Indien deze factoren goed worden toegepast voelen zowel de docenten als de leerlingen zich met elkaar betrokken.
Hoe een intranet hier dan aan bijdraagt? Heel eenvoudig. Door onderwijsinstellingen te voorzien van profielen van de leerlingen. Docenten kunnen in deze profielen bladeren om informatie over leerlingen in te winnen en uit te wisselen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In komende blogs over dit onderwerp zullen meer voordelen en best practises van het intranet van O&I aan de orde komen.

Bron: Klasseplan.nl

Labels:,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services