Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Het succesvol lanceren van een sociaal intranet
Het succesvol lanceren van een sociaal intranet

Het succesvol lanceren van een sociaal intranet

In het blog ‘Een sociaal intranet “de weg naar een klantgerichte organisatie”’ werd al uitvoerig beschreven welke factoren van belang zijn om tot een succesvol sociaal intranet te komen. Een van de belangrijkste conclusies was dat het creëren van betrokkenheid kan leiden tot conversaties die voortdurend nieuw leven vinden binnen de organisatie. Het uiteindelijke doel bij dit proces is te evolueren naar een open en dynamische organisatie. Om het monitorproces van dit veranderingsproces om te vormen in een praktijkvoorbeeld is het interessant om te kijken welke ‘best practices’ er zijn in de markt.

Hager Group kwam met een video waarin het liet zien welke factoren een essentiële rol spelen bij de ontwikkeling van een succesvol sociaal intranet.

Zoals u in de video kunt zien worden alle lagen van de organisatie betrokken bij de ontwikkeling van het intranet. De betrokkenheid wordt niet vanuit het management opgelegd, maar men krijgt de kans mee te denken bij de ontwikkeling van het intranet. Op deze wijze weet de organisatie betrokkenheid op alle niveaus te genereren, tevens laat men zien welke voordelen er kleven aan het moderne intranet. Het enthousiasme dat men uitstraalt is duidelijk een gevolg van de intensieve betrokkenheid gedurende de ontwikkeling van het nieuwe sociale intranet. De gebruiker staat centraal en men is niet huiverig om deze gebruiker bij het ontwikkelingsproces te betrekken.

“Betrokkenheid begint met begrip. Snappen hoe de werkelijkheid van de ander er uit ziet. Maar daarvoor moet je eerst je oogkleppen afdoen.”

Meer lezen?

Het blog Betrokkenheid; de sleutel naar een succesvol sociaal intranet geeft inzage in welke rol engagement speelt bij introduceren van een sociaal intranet. Klik hier om het blog te lezen.

De white paper Engagement en het sociale intranet licht toe welke elementen er aandacht verdienen bij het creëren van engagement voor uw intranet. Klik hier om de white paper te downloaden.

Labels:,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services