Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • Uw digitale transformatiestrategie met een sociaal intranet
digitaal transformatie met sociaal intranet

Uw digitale transformatiestrategie met een sociaal intranet

De snelle verschuiving van het gedrag van gebruikers in de richting van apps en mobiele apparaten is sneller en op een groter gebruikersvolume gebeurd dan de verschuiving naar het web. Als gevolg hiervan zijn webgebaseerde portals zoals het intranet, marktplaatsen en zelfs zoekmachines marktaandeel verloren aan sociale apps op mobiele apparaten. Het ontbreken van een app-strategie zou vandaag de dag een merk kunnen schaden, maar al snel – als het niet nu al is – zal dit verzuim  de groei en daarna de inkomsten belemmeren.

In plaats van u af te vragen wat er zou gebeuren met uw bedrijf als u wint, kunt u beter nadenken over wat er zou gebeuren als u niets doet . De vraag is niet óf er iets gedaan moet worden, maar wát. Kijkt u maar zelf waar uw medewerkers hun tijd kwijt zijn!

productiviteit met sociaal intranet

Productiviteit van het sociale intranet

Het feit is dat, als u niet geconfronteerd bent met een bedreiging van concurrenten die een digitale strategie hanteren, u zal winnen. Om actie aan te sporen helpt het soms om te onderzoeken wat verliezen zou betekenen voor uw bedrijf. Overweeg liever wat zou er gebeuren met uw bedrijf als u niets deed, dan wat er zou gebeuren met uw bedrijf als u wint.

Dat gezegd hebbende, beginnen op weg naar digitale transformatie is niet gemakkelijk. Mede omdat er niet een duidelijke richting is om in te beginnen. Begint u met het veranderen van uw medewerkerservaring? Uw klantenervaring ? Uw bedrijfsprocessen?

Er zijn hindernissen om van de traditionele computers naar digitale computers over te stappen. Problemen zijn een gebrek aan urgentie, een gebrek aan visie en gebrek aan afstemming op de digitale routekaart . Institutionele uitdagingen omvatten een perceptie dat oudere managers niet om willen gaan met digitale verandering, de beperkingen en de complexiteit van bestaande IT -systemen, innovatievermoeidheid en de interne politiek.

Een typisch voorbeeld van een dergelijke digitale transformatie is de beslissing om te verhuizen van een traditioneel naar een sociaal intranet om intensievere samenwerking tussen medewerkers te bevorderen. We zien voortdurend dat het een veel groter initiatief is dan in eerste instantie meestal door organisaties wordt beschouwd. De meeste organisaties zijn niet voorbereid op deze uitdaging. We zien dat marketing, IT, HR en diverse organisaties adoptie bekijken vanuit hun eigen perspectief en dat employee buy-in wordt genegeerd. Eindresultaat? 40% van de initiatieven faalt in de opstarting, 20% faalt onmiddellijk en de rest van de intranetten verandert in een bedrijfsintranet dat niemand wil!

Ons advies? Beoordeel eerst uw interne organisatie voordat u ‘naar buiten’ gaat.

Uw interne organisatie beoordelen
Een gedachte om in uw hoofd te houden bij de voorbereiding op de digitale wereld: is uw organisatiestructuur in goede vorm om digitale transformatie te bereiken? Slagen zal een technologische strategie vereisen die de werking van een ‘digitale laag’ over de waardeketen mogelijk maakt, maar het vraagt ​​ook om een bredere bedrijfsstrategie om de prikkels en de punten van de controle te leiden om omzet en marktaandeel aan te drijven.

Succes is waarschijnlijker wanneer marketing, IT en individuele business units samenwerken om succes te definiëren, investeringsbeslissingen te maken en om producten en diensten op de markt te brengen.

 

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services