Sociaal intranet van O&I Services
 • Home
 • Blog
 • De sociale revolutie van Microsoft

De sociale revolutie van Microsoft

Jared Spataro “General Manager Enterprise social Microsoft “schrijft in zijn wekelijkse blog over het toekomstperspectief van social enterprises en de inrichting van werkzaamheden.

In zijn betoog over de ontwikkelingen die het toekomstig werken de komende jaren zal doormaken besteedt Spataro uitgebreid aandacht aan de veranderde samenleving door intreding van social networks als Facebook, Twitter en Linkedin. “It’s not just what you know but also who you know that matters.”. Yammer was één van de eerste partijen die organisaties de mogelijkheid bood om sociale aspecten door te voeren in hun digitale omgeving. Inmiddels zijn er wereldwijd 400.000 gebruikers aangesloten op het Yammer-netwerk.

Microsoft heeft het inmiddels mogelijk gemaakt om Yammer met verschillende Microsoftproducten te integreren, aldus Spataro. Zo is de Dynamics, Office365 en Sharepointomgeving met Yammer in te richten.

Echter komt Microsoft met een uitbreiding van het Yammerpakket. De Officegraph.  Met de Officegraph wordt het op eenvoudige wijze overzichtelijk welke informatie er onderling uitgewisseld wordt. Deze structuur voorziet in de wens van organisaties die opzoek zijn naar transparante bedrijfsprocessen.

office graph

Om de Officegraph op juiste wijze te gebruiken heeft Microsoft een aantal applicaties uitgebracht die het gebruik ervan vereenvoudigen.

Oslo Met deze Microsoft applicatie kunnen gebruikers gemakkelijk navigeren, zoeken en vinden. Waardoor het gemakkelijk wordt om gedeelde informatie in verschillende categorieën terug te vinden.

oslo

Microsoft komt de komende periode met een uitbreiding van projectgroepen. Waardoor het voor organisaties eenvoudig wordt binnen de Office365 en Sharepointomgeving in groepen te werken. Doordat Microsoft het sinds kort mogelijk maakt om elke met plek in Sharepoint en Office365 in groepen te werken, wordt het voor medewerkers ook snel en gemakkelijk om in groepsverband te werken. De kalender, social feed, e-mailinbox en documentdatabases. Yammergebruikers kunnen vanuit elk zojuist genoemde omgeving toegang krijgen tot de conversaties gevoerd op Yammer.

Kortom Microsoft combineert met de vernieuwde functionaliteit van Yammer een verbeterd totaalpakket, waardoor de genetwerkte organisatie een stap dichterbij komt.

Labels:, , ,

Recente blogs

‘Winstgevend social intranet? Start bij de business case!’

Winstgevend social intranet? Start bij de business case! - O&I Services
Download deze white paper

Onze producten

De volgende producten worden door O&I Services aangeboden:

Sociaal intranet
Community software
Office 365+
Apps

Onze diensten

Naast onze producten kunnen wij u ook helpen met de volgende diensten:

Adoptie
Business Case
Analyse & strategie
Implementatie
Community Management

Onze kennis gedeeld

O&I Services kiest er bewust voor om haar kennis te delen via:

White papers
Case studies
Infographics
 • Blogs
 • Contact opnemen?

  O&I Services
  Paterswoldseweg 808
  9728 BM Groningen (route)

  Telefoon: 050 5250233
  Internet: www.oi-services.nl
  E-mail: info@oi-services.nl
  Twitter: @oi-services